En finsk tradition är att man bakar
Jultårtor till jul. Bestående av smördeg och katrinplommonmos. Jag var uppvuxen med inbakad katrinplommon i halvmånar. Som stjärnor är en nymodighet för mig men de är vackra och framförallt goda i vilken utförande som helst. Det blev lite olika storlekar som synes. De första blev stora men jag försökte att göra dem mindre men det var inte så lätt. Vid servering doftar man över lite florsocker.
5 kommentarer:
åh det verkar mycket godare till jul än påsk (har aldrig förstått mig på vad som är gott med memma) det här skulle jag vilja prova!
Jag vet inte om Sissel fortfarande finns i distributionscentret men den finns på http://deseretbook.com/item/4988503/Christmas_with_the_Mormon_Tabernacle_Choir_Featuring_Sissel.
Vill du bara låna den kan du ju flirta med mamma...
å, vilken fin ny header! du är verkligen duktig med pensel och färg! god jul!
God fortsättning på julen!!! Hoppas dom där finska godsakerna smakade gott!
När du gör finska jultårtor så sätter man plommonsylten PÅ " tårtbenen- inte innanför
snibbarna , som du nu har gjort. Då blir de mycket snyggare
Skicka en kommentar