tisdag 13 oktober 2009

Nordiska akvarellsällskapets jubileumsutställning 2009

Nordiska Akvarellsällskapet firar 20-års jubileum i år. Vi firar detta med en medlemsutställning på Internet. Utställningen kommer att visas här på hemsidan 1 oktober 2009 - 13 mars 2010, med smakbitar på vårt forum www.nasforum.org Det skickades in 575 akvareller. Juryn bestod av Magnus Berg, Sverige, Anne Østergård, Danmark og Torild Inger Børretzen, Norge.
Juryn hade att välja ut 100 verk. Det målet nåddes utan problem då kvaliteten på akvarellerna var hög.Observera att uttagningen inte meddelas på något annat vis än här på webbplatsen!Bilderna är klickbara och visas då var och en för sig, utan konkurrens av varandra.

Akvarellen ovan är målad av Brita Rydell och finns med på utställningen. Vi har målat i samma akvarellgrupp.

2 kommentarer:

Sissel sa...

många fantastiska akvareller! jag gillar speciellt stein andersens "jenny" och torunn ovangers "vinter". skulle vilja se alla i verkligheten.

Marita sa...

Jag gillar dem med. Jenny är en fin uttryck och "Vinter" tänk att man kan göra en sådan stämningsfull bild med bara en färg. Jag har fler favoriter "Röd horisont" av Björn-Owe Andersson, Johnny Anderssons tre interiörbilder och hans förmåga att måla skuggor och ljusinsläpp från fönstret. Jadwiga Kielland´s två målningar om Dronningarna lyckade struktur på kläderna genom pigmentens karaktär och tryck. Inge Mette Kirkeby "Krukker". Elisabeth Setterberg, Anacapri ser enkel ut men hon har lyckats få fram känsla av ljus och värme. Det var några av alla fina som gjorde särskilt intryck på mig.