onsdag 26 april 2023

Dikten "Hästen"

HomeArt gruppen skulle denna period måla till dikten Werner Aspenström (1918 – 1997) 
Ur samlingen TRAPPAN,1964 
Hästen 
Åskan brakar och bråkar sig fram över Hälsinglands skogar, fäller en blixt än här, än där, och dödar i förbifarten en apelkastad häst, som ingen stalldräng längre rider på ingen minns och ingen sörjer – utom källan, i vilken den doppade sin varma mule och rörde om bland stjärnorna, som fastnat i evigheten högt över Hälsinglands skogar. 

 Ca 20x20 cm

2 kommentarer:

BP sa...

Tack för att du skrev att det var en dikt och handlade om en häst. Du valde en schimmel (heter vita hästar så...?) som dricker vatten. Bra där. Måste dock medge att jag inte hade sett en häst om du inte hade skrivit det. Såg bara ett öga och en mun. Ja, ja min fantasi;-)

PS. Tack för din kommentar. Du och jag drabbades ju av samma (eländiga) sjukdom. Gissar du fick samma (eländiga) medicin som jag - Letrozol eller liknande. Hade inga biverkningar alls de första 6 månaderna, men sen så... Skippade dom direkt. Det blev inte poppis hos NKS/Bröstcentrum, men det är ju min kropp, och den vill jag ha kontroll över. Gick upp i vikt, tappade håret med mera. Det tog över ett halvår att gå ner alla kilon igen och återfå håret med världens bästa "kosttillskott" Priorin som en av mina läkare tipsade om. Nej, det är inte kul att bli gammal... DS.

Marita sa...

Jag fick anastrazol som jag nu ätit i fyra år. Sen 1/2 år kortison samt kalcium med D-vitamin pga PMR. Inte precis man tänkt sig när man blev pansjo.