måndag 12 april 2010

Rom/Castell Gandolfo

En golfresa till Rom och Castell Gandolfo en vecka på våren är inte dumt. Våren var kommen med blommande äppelträd och ljusgröna knoppar som höll på att spricka upp. Även lite vårregn fick vi känna på på söndagen när vi turistade i Rom och besökte Petersplatsen. Det var ju Påskdagen den största högtiden då var varenda katolik och andra där. Påven mässade inne i kyrkan och utanför fullt med folk så vi vände och återkom på tisdagen. I stället promenerade vi till Pantheum som jag egentligen gillar mest. Byggdes långt före Kr men kristnades senare. En rund byggnad med hål i taket så det regnade in.

Vi spelade och bodde 2,5 mil utanför Rom på en jätte fin bana med absolut bästa servicen av hotellreceptionisterna. De t o m lämnade hotellet och körde upp oss till självaste samhället (där föresten Påven har sin sommarresident) för att vi skulle äta middag på resturangen. Alldeless för långt att gå och dessutom backe upp hela vägen. när vi väl kommer upp ser vi en fantastikst sjö som kom till efter en vulkanutbrott.

Hur gick det med golfen då? Som vanligt blandat. Vi reste med tävlingsmänniskor så naturligtvist räknades ut vem som var dagens vinnare och totalen av 4 speldagar. Jag vann väl någon dag men den som vann totalt var den kvinnliga ressällskapet. Det lustiga i det hela är att hon tycker att hon spelar så dåligt och gör dåliga slag. Det får man höra lite då och då under spelets gång men hon vinner oftast :)

2 kommentarer:

AL sa...

vilken påsk!!!

Lisen sa...

Vilken underbar påsk - och ja, jag är avundsjuk!