fredag 24 juli 2009

Bilsemester

När man far med bil söderut typ Skåne, Göteborg far man förbi en massa fina platser som man inte har en aning om. Så vi tänkte att i år vika av E4 vid Ödeshög. Vi körde över Omberget till Borghamn´s vandrarhem där jag tidigare var i våras och målade. Vi besökte sedan Vadstena och kollade in Vadstena kyrka/kloster/slott/veteranbilutställning.
Sen fortsatte vi runt Vätterns norra del och körde in i Karlsborg och kollade in Karlsborgs fästning – Sveriges reservhuvudstad. Stenarna som den är byggd av lär komma från Borghamns stenbrott motsatta delen av sjön. (Där vi bodde natten innan.) Vi fortsatte sen söderut till Hjo.I Hjo fanns en fin hamn med mycket rörelse. Där köpte vi rökt sik som kom direkt från rökeriet. Men det trevligaste tycker jag var glassresturangen med många fina glassmenyer att välja på. Själv beställde jag in "Sommar" fläder, citron och hjortronglass. Thomas tog in Belgiska våfflor med blåbärssylt och glass. Efter Hjo hamnade vi i Varnhem, låter det bekant?
Har man läst Arn-böckerna borde man ha hört talas om denna plats. Kyrkan en fantastisk byggnad från 1100-talet. Birger (Eriksson) Jarl är begrav där. Under riksvapnet står det "I dag kung i morgon död". Där hittade jag denna text här under som jag gillade.
Vi övernattade utanför Skara och spelade golf på Billingens GK. Värsta upp och nedförbackar på varenda hål.På väg mot Göteborg blev det ett besök på Läckö slott. Väl värt ett besök med guidning och besök i kök och fängelse. Fantastik köksträdgård som de använder sig av till resturangen. Men vi åt i stallet längst ner till hö. Det var humanare priser där.
Åsså kom vi till Göteborg där vi var ett par dagar och flanerade runt och besökte bl a min favorit morbror. Fiskekyrkan fick ett besök innan vi fortsatte färden via Kungsbacka och Tostared där vi gjorde ett överraskningsbesök hos en god vän som är konstnär. Han hade påfåglar på tomten som tyvärr inte kom med på bild. Men däremot en katt...
Som sista grej vi hade planerat var ett besök i Habo kyrka som finns strax norr om Jönköping.
Träkyrka som byggdes kring 1700-talet med jättehäftiga dekorationer och målningar precis överallt.

7 kommentarer:

Lisen sa...

Ser ut som ni haft en underbar resa! Visst är det vackert här hemma i Svearike!

Snyggt redigerade bilder!
Har precis laddat ner en gratis provmånad av Adobe photoshop 7 och jag blir helt galen! Jag behöver hjälp!!!! Har du någon akut tid?

Marita sa...

Photoshop är outgrundlig. Det finns hur mycket som helst att lära sig om det. Jag kan bara en bråkdel. Visst det lilla jag kan kan jag visa dig. Då kan jag bjuda dig på Flädersaft om du kommer hit.

Sissel sa...

vilka härliga bilder! det finn så mycket att se här i sverige och norden förövrigt. jag skulle gärna besöka varnhem. arnböckerna är favoriter (dock inte filmerna). krambanan!

PERNILLA sa...

härliga semesterbilder och sammanfattning! jag har bott några mil från habo kyrka i halva mitt liv och ALDRIG varit där....

Carro Pilichi sa...

Härligt med bilsemester och många fina kort :)

Kul att du bloggar. Gillar att läsa så :P
/Carolina Pilichi

Linda sa...

Fina bilder :)

BP sa...

Ja då har jag fått
1. en gratis runtresa i Sverige (suveräna bilder) och
2. tips om Täby restauranger.

Man tackar :-)