torsdag 30 december 2010

Julen

Vi har i alla år pratat om att gå på Julotta men vi är alltid uppe så sent och att sova ett par timmar för att gå på julotta har bara inte funkat. Så varför inte gå på Midnattmässa istället och nu när vi har Näsbyparks kapell så nära. Det lär visst bli allt mer populärt att gå på Midnattmässa har jag läst om. Det var skönt med lite andlig julstämning och att få sjunga julpsalmer. Det var inte många stolar som stod tomma. Besökarna var av alla slag från barn till pensionärer. Snittåldern kan jag tänka mig var kring 40-50. Det roliga var att jag träffade en bekant med sin mor från barndomen och kyrkvärden var en fd arbetskamrat.
På vägen hem ca 00.40 när vi går över järnvägsbron då kommer ett tåg som plogar banan och snör yr iväg. På bilden har den slutat att spruta snö. Innan vi går in står vi utanför vårt fönstret, det lyser så hemtrevligt.
Juldagen är det knytis hemma hos Kristian och Heidi i deras första alldeles egna "riktiga" hem. Nu slipper de hyra i andra hand. Bordet är dukat så vackert med linneduk och linne servetter.

Inga kommentarer: